Kundaliinijooga - vetreyttä ja mielen tasapainoa

Kundaliinijooga Yogi Bhajanin oppien mukaisesti on edistynyt, holistinen teknologia, tietoisuuden jooga.

Se on tuhansia vuosia vanha, turvallinen tiede, jonka päämääränä on yhdistää keho, mieli ja henki ja siten tuoda tietoisuus ja henkinen yhteys kaikkeen ympärillämme.  Kundaliinijooga vahvistaa fyysistä kehoa ja hermostoa ja tasapainottaa rauhastoimintaa.

Kriyat eli liikesarjat tasapainottavat ihmisen energiaa, hermosto lepää ja kehittyy, tulee hyvä kirkas mieli, saa lisää energiaa ja hyvää oloa. Jokainen liike, mantra, hengitystekniikka (pranayama) ja käsien asento (mudra) vaikuttaa kehomme energiaratoihin tietyllä tavalla.

Periaate on sama kuin akupunktiossa ja shiatsussa stimuloimalla tiettyjä kehon alueita saadaan aikaan tietynlaisia vaikutuksia kehossa ja mielessä.

Mitä Kundaliinijooga on?

Kundaliinijooga tarjoaa teknologian ja työkalut elämään tietoisesti ja läsnä tässä hetkessä. Se on vuosituhansia vanha turvallinen joogamuoto , joka sopii kaikille.  Se auttaa meitä tuntemaan itsemme  ja voimavaramme. Se auttaa kontrolloimaan mieltä ja tunnetiloja ja  antaa meille ymmärrystä suhtautua  elämään ja sen tuomiin muutoksiin siten, että kykenemme selviytymään elämän haasteista.

Se vahvistaa kehon omaa parantumiskykyä.  Kundaliinijooga samoin kuin shiatsukin, huoltaa sekä mieltä että kehoa. Kundaliinijooga vahvistaa  hermostoa ja tasapainottaa hormonitoimintaa, keho notkistuu ja voimistuu, ja mieli saa lepoa ja rauhaa. Sen avulla pystymme kanavoimaan omaa energiaamme itsellemme parhaimpiin tarkoituksiin.

Kundaliinijooga Yogi Bhajanin mukaan jota myös tietoisuuden joogaksi kutsutaan, on hyvin kokonaisvaltainen joogamuoto. Kundaliinijoogassa yhdistyvät kaikki joogan eri osa-alueet: fyysiset asanat, meditaatio, mantrat, mudrat eli käsien asennot, bandhat eli vartalon lukot, hengitysharjoitukset, visualisaatio sekä rentoutuminen.

 

2019 viikkotunnit

Maanantai
17.15-18.45 Kundaliinijooga, Padma Kerava (www.padma.fi)

Tiistai kesäkuu 2019 
19-20.30 Sinun Keho,Tuusula 

Tiistai (alkaa viikolla 35) 
17.30-19.00 Kundaliinijoogaa, Järvenpään opisto

Keskiviikko
19.15-20.45 Padma Järvenpää (www.padma.fi)

Torstai (alkaa viikolla 33) 
17.30-19.00 Susannajooga, Hyvinkää